SKØRPING SANGFORENING AF 1895

 

 

 

 

NORDJYSKE  FOLKEKOR

INVITERER TIL EFTERÅRSSTÆVNE

Tit er jeg glad

Nye danske salmer

Lørdag, 27 Oktober, 2018 - 09:30 i Skørping

Instruktør Morten Ahti Lyng

 

Morten Ahti Lyng er diplomuddannet i klassisk kor- og ensembleledelse fra Nordjysk Musikkonservatorium. Dirigent-uddannelsen har han suppleret med en bifagsuddannelse i klassisk sang og sangpædagogik samt en bachelor i musikvidenskab og dansk fra Københavns Universitet. Endelig har han taget en præliminær organistuddannelse fra Vestervig Kirkemusikskole.

 

Morten er kirkemusiker ved Biersted Kirke og underviser desuden i korledelse på musikuddannelsen ved Aalborg Universitet. Som underviser er han også ansat ved Skive Musikskoles MGK, hvor han underviser i klassisk hørelære, kor og musikkundskab.

 

Som dirigent har Morten arbejdet med mange typer amatørkor og enkelte orkestre. Han har ledet voksenkor, børnekor, mandskor og pigekor og været medsyngende leder af vokalensemblet ‘Sorrig & Glæde’.

 

Senest har Morten været med til at starte Vendsyssel Drengekor op. Projektet er bla. støttet af den regionale kulturaftale KulturKANten.

 

Morten har snart mange års erfaring som sanger i flere forskellige kor og kirker. Som korsanger han han bl.a. medvirket på Coro Mistos CD ”Genlyd jul af toner søde” (dir. Søren Birch) samt ”Sølversange” med Musikstuderendes Kammerkor v. Aalborg Universitet (dir. Mogens Dahl).

 

Endelig er Morten aktiv som komponist, først og fremmest indenfor kormediet.

 

 

Tilbage til forsiden