Skørping Sangforening

 

 

 

 

 

 

 

 

En pandemi med dette slemme virus – COVID-19

Annus horribilis 2020

 

Skørping Sangforenings løb ind i genvordigheder i 2020-21 på grund ef en global pandemi med influenzavirus – COVID-19, der var forbundet med stor smitterisiko – derfor mange indlæggelser og relativ høj dødelighed, især blandt de ældre.

 

Danmark var meget hurtig til at lukke ned. Den socialdemokratiske mindretalsregering allierede sig med sundhedsmyndighederne, der rådgav ret så radikalt.

 

Da man straks begrænsede antallet af fælles arrangementer var korsang selvfølgelig omfattet af restriktionerne.

 

Korets syngemester havde for sæson 2020-1 hyret den unge dirigent Johanne Lorenzen. Hun skulle først og fremmest indøve det repertoire, som koret skulle synge ved stævnet Alsang 2020 - i anledning af 75-året for Danmarks Befrielsen i 1945. Det var samtidig 100-året for Genforeningen i 1920. Stævnedagen var fastsat til den 3. maj 2020 kl.15.00 i Rebild Bakker. Se programmet på indekssiden.

 

Indøvningen forløb planmæssig til og med de 12. marts. Så lukkede al koraktivitet for resten af forårssæsonen.

 

Efterårssæsonen gav mulighed for at genoptage sangaktiviteten. Forudsætningen var, at hver korsanger skulle have mindst 4 m2 til sin rådighed. Dermed var sognegårdens sal blevet for lille. Bestyrelsen fandt frem til salen på Museum Rebild, hvor arealet rakte. Der blev indledt med den i foråret aflyste generalforsamling.

 

Der var annonceret indøvning af Händels Messias. Dele af værket skulle opføres tre steder. Se planen på indekssiden.

 

Derfor påbegyndtes indøvningen af 2 korsatser fra værket med organist Per Bach som akkompagnatør.

 

Det var afgjort, at der ikke ville blive afholdt den traditionelle julekoncert i kirken. Korets syngemester foreslog afholdelsen af en mini julekoncert på byens butikstorv.

 

Korsangen stoppede imidlertid den 3. december, da der blev registreret en forværring af corona-smitterisikoen i Danmark.

 

Der er planlagt korstart torsdag den 14. januar 2021. Det er håbet at Alsang 2020 kan gennemføres primo maj. Det er ret sikkert, at Messias kan opføres som planlagt i 2021 med 1 års forsinkelse.

 

Årsagen til optimismen er den planlagte massevaccination af befolkningen. Den påbegyndes ultimo december 2020.

 

Formand for Læger uden Grænser: Vaccinenationalisme kan koste liv -  politiken.dk

 

Se aktivitetskalender 2020-1 og -2 aktivitetskalender her og her  for at få et overblik over de fortvivlede forhold.

 

December 2020

Kristen Hansen

 

Tilbage til forsiden